Prireditev športnik leta

JAVNI RAZPIS ZA IZBOR ŠPORTNIKA LETA 2019

 

Občina Šentjur in Športna zveza Šentjur objavljata javni razpis za izbor najboljših športnikov, ki so s svojimi dosežki in rezultati zaznamovali leto 2019.

 

Nominiranci se bodo potegovali za naslov ali pisna priznanja:

 1. a) naslov:
 2. športnik leta,
 3. športnica leta,
 4. ekipa leta,

 

 1. b) pisna priznanja:
 2. športnik invalid(ka),
 3. odmeven projekt športnega društva,
 4. rekreativni športni dosežek,
 5. perspektivni/a športnik/ca (od 10. do 16. leta, posameznik/ca je lahko nominiran/a največ dvakrat).

 

Zaključna prireditev s podelitvijo priznanj bo predvidoma v sredo, 4. marca 2020, ob 18. uri v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

 

Pogoji za nominacije:

 • predlagatelj nominirancev je lahko posameznik, neformalna skupina, društvo, zavod ali druga javna ali zasebna institucija,
 • nominiranci morajo biti posamezniki oz. posameznice s stalnim bivališčem na območju občine ali aktivno sodelujejo v društvih in klubih, ki imajo sedež na območju Občine Šentjur.

 

Predlagatelj mora izpolniti prijavni obrazec, ki je na razpolago v Glavni pisarni Občine Šentjur (II. nadstropje), na spletni strani Občine Šentjur: http://www.sentjur.si in na spletni strani Športne zveze Šentjur: http://www.sportnazvezasentjur.si

O izboru »Športnika leta 2019« bo odločala komisija, ki jo imenuje župan. Komisija bo odločala na podlagi pravilno prispelih prijav. Prijavnica mora biti izdelana izključno na razpisnem obrazcu in izpolnjena v celoti.

Komisija bo pri izboru uporabila naslednje kriterije:

 • doseženi športni rezultati v letu 2019 (v mednarodnem, državnem, oz. medobčinskem nivoju, kategorizacija OKS) v športni panogi, ki jo priznava Olimpijski komite,
 • športni dosežek je v letu 2019 pripomogel k promociji in prepoznavnosti Občine Šentjur doma in v tujini.

 

Prijavnice morajo predlagatelji oddati na naslov: Občina Šentjur, Mestni trg 10, 3230 Šentjur do petka, 7. februarja 2020. Na ovojnici morata biti navedena polna naslova prejemnika in pošiljatelja ter pripis: “NE ODPIRAJ – JAVNI RAZPIS ŠPORTNIK LETA 2019”. Slike nominirancev je potrebno posredovati na e–naslov: alenka.stojan@sentjur.si.

 

 

ŠPORTNA ZVEZA ŠENTJUR                           OBČINA ŠENTJUR
Branko Vizjak, predsednik                           mag. Marko Diaci, župan
Razpis

 

Prijavnica

 

Fotogalerija:

Prireditev športnik leta 2016